Det er med glede vi både legger ut Early Bird-festivalpass og samtidig slipper de to første konsertene til årets festival. Dølajazz er i år 45 år, og det er derfor ekstra gledelig å kunne ønske en artist som spilte på den første Dølajazzen noensinne hjertelig velkommen tilbake:

Arild Andersen Group

Jazzlegenden Arild Andersen kommer igjen til Dølajazz. Går vi 45 år tilbake i tid, til festivalens første år stod faktisk Andersen på scenen med Radka Toneff. I år er han igjen tilbake med sin fantastiske kvartett, som vi var så heldige og få oppleve i 2018. Basslegenden har nå godt over 45 års erfaring bak seg, og han har i løpet av disse årene spilt med en haug av etablerte navn som Jon Balke, Pål Thowsen, Nils Petter Molvær, Tore Brunborg, Lars Janson og Bugge Wesseltoft for å nevne noen.

 

Kvartetten, som nå er tilbake, ble i 2018 beskrevet som et «stafettlag i langrenn for Norge; verdensklasse i alle ledd». Det er ikke mindre verdensklasse over det i 2023. Det er virkelig en glede å få tilbake en artist som har fulgt Dølajazz helt siden begynnelsen. Her er det virkelig en gjeng bestående av svært talentfulle og unike musikere – gåsehudgaranti!

 

LINEUP: Arild Andersen – bass, Marius Neset – saksofon, Helge Lien – piano, Håkon Mjåset Johansen – trommer.

 

Kjøp billetter

Cæcilie Norby

Det er en glede å ønske Cæcilie Norby, Danmarks store vokaldronning, velkommen til Lillehammer og Dølajazz. Med en far som er klassisk komponist, og en mor som er operasanger vokste hun opp i et hjem preget av ulike sjangre og musikk. Jazzen traff hjertet først, men senere kom også en interesse for rock og pop, med melodien som et sentralt og viktig element i alle sjangre. I starten av karrieren ble Norby (som første fra Skandinavia) signert til ikke helt ukjent Blue Note Records, noe som raskt førte til internasjonal anerkjennelse. De siste 30 årene har hun derfor turnert verden rundt, og etablert seg som et stort navn også utenfor Danmarks grenser. En varm, uttrykksfull og særegen stemme.

 

LINEUP: Cæcilie Norby – vokal, Poul Reimann – Piano, keys (Antonelli Orchestra, Kid Creole, Thomas Helmig m. fl.), Jacob Gurevitsch – Gitar (Erann DD, Antonelli Orchestra m. fl.), Kristor Brødsgaard – Bass (Jazzkamikaze m.fl.), Kristoffer Sonne – Trommer (Jason Mraz, Chrissie Hynde, Brad Anderson, Paul McCartney, James Blunt).

 

Kjøp billetter