Et samarbeid mellom Galleri Zink og DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival

Tradisjonen tro samarbeider DølaJazz med Galleri Zink om festivalutstillingen. Vi er stolt av å ha Mads Andeassen som utstiller i 2023!

Galleri Zink | Åpning 7 oktober kl 13.00 | Planter, hunder, fugler, buketter og vann

Vi har gleden av å presentere utstillingen Planter, hunder, fugler, buketter og vann av Mads Andreas Andreassen. Dette er Andreassens andre separatutstilling ved Galleri Zink og den bygger videre på hans selvbiografiske maleriprosjekt. Planter, hunder, fugler, buketter og vann er en serie relieff befolket av karakterer og rekvisitter som ikke har direkte sosial eller kommunikativ bevissthet, men utøver snarere et register av personlighetstrekk og følelsesuttrykk vi finner i pantomimen.

Mads Andreas Andreassen (født. 1986, Lillehammer) har MFA fra Statens Kunstakademi i Oslo og Kunstakademie Düsseldorf bor og jobber på Lillehammer. Andreassen har et flerfasettert kunstnerskap som maler, kurator og initiativtaker bak prosjektet Elephant. Elephant (også kjent som Elephant Kunsthall) består av Andreassen og hans animerte alter-ego IMLIKEANELEPHANT. Elephant er kjent for kuratering og organisering av utstillinger i et delt atelier/white cube på et lager i Lillehammer sentrum. Elephant ble til i atelier en dag da Mads malte på en kompis sitt maleri. Elephant interagerer ofte med Andreassens eget virke.

Andreassen avsluttet nylig det internasjonale kompetanseprogrammet Norwegian Artist Abroad i regi av Utenriksdepartementet. Siste separatutstillinger inkluderer; IMLIKEANELEPHANT, ISCA Gallery, Oslo (2022); Batshit Horndick, Den Nordiske Ambassade (2019); The Essence of Reveries of Fortification and Camping, Harpefoss Hotel (2018). Utvalgte gruppeutstillinger: Et kollektivt kaosmos, Kunsthall Oslo (2020); OLJE OG BEGJÆR, QB Gallery/Blomquist (2019). Kommende prosjekter; Redaktør for monografi av Maria Brinch på Mousse Magazine, Milano(2023); Duo-utstilling med Birk Bjørlo ved Aura Kunstraum, Düsseldorf, (2024), Sommerutstiller peder Balke-senter (2024)

 

Utstillingsåpning lørdag 7. oktober kl. 13 i Galleri Zink.