Tradisjonen tro ble årets talentpris delt ut under åpningskonserten på Dølajazz. Årets vinner stod kl. 20 på scenen oppe i teltet som en del av Hermann Hestbek Ensemble under årets Jazzincubator. Etter nedrigg klarte bandmedlemmene å få med seg vinneren ned til Kulturhuset Banken i den tro om at de kun skulle lytte til åpningskonserten. Vinneren fikk seg derfor en gledelig overraskelse når navnet hennes ble lest opp og det ble klart at hun, Siv Aurlund er vinneren av årets talentpris! Prisen ble delt ut av advokatfirmaet Thallaug, vår nye talentprissponsor.

 

Foto: Dølajazz / Bjørn Tore Paulen.

 

Juryens begrunnelse:

Dølajazz har lagt øret til bakken og lyttet for å høre om hva som vokser og gror av jazztalent i Innlandet. Den stemmen som dukket opp, blir omtalt som et særdeles stort jazzvokaltalent, med en stor stemme som kan nå de lyseste soprantoner og de fyldigste alttoner! Vedkommende spiller både piano og cello, og hun (!) – ja for det er en ung kvinne denne gangen, beskrives som uredd, kreativ og inkluderende, hun skriver egne låter, er nysgjerrig og ikke minst: er veldig musikalsk.

 

Vinneren er ikke helt ukjent på Lillehammer. Hun har sunget mye i Fåberg kirke; Hun har vært elev på kulturskolen i byen; er tidligere deltaker på Ungjazzseminaret under Dølajazz; hvor hun huskes som en jazzengel, beskjeden i ord, uforglemmelig i lyd.

 

Talentprisvinneren er i dag student ved jazzlinja i Trondheim, og har senest i dag opptrådt i teltet på Sigrid Undsets plass som vokalist i Hermann Hestbek Ensemble. Vinneren av talentprisen 2022 er Siv Aurlund!