Vi på Breiseth er glade og stolte av å skulle huse et av landets eldste jazzfestivaler igjen. DølaJazz startet i 1978 og hadde Breiseth som base i sine ungdomsår. Vi gleder oss til festivalen nå vender tilbake til Kunstnerhotellet og skal fylle huset med artister, jazz og frivillige. Breiseth hotell ble etablert i 1898, og er et av de eldste hotellene i Lillehammer. I løpet av de første årene etter åpning bodde en kunstnerkoloni – som etterhvert ble kjent som «Lillehammermalerne» – mye på hotellet. Fredrik Collett, Thorvald Erichsen, Lars Jorde og Alf Lundeby er blant malerne som bodde, malte og spiste på Breiseth, og huset er preget av bilder fra den tiden. Under årets DølaJazz vil du også kunne se en utstilling av dagens kunstnere. Vi håper alle glade jazzelskere tar turen innom Festivalhotellet for å se salgsutstillingen i hotellets galleri. Det er også mulig å ta en øl eller et glass vin i Salongen eller i bakgården på hotellet. First Hotel Breiseth ligger midt i hjertet av Lillehammer, med den pittoreske gågata, Skysstasjonen og restauranter/kaféer i umiddelbar nærhet. Når DølaJazz inntar hotellet blir det umiddelbar nærhet til konserter og festivalstemning også. Vi ønsker DølaJazz lykke til med programmet og festivalen.

 

Med vennlig hilsen

Annette Seglem

Direktør på First Hotel Breiseth og jazzentusiast