Talentprisen finansieres av Eidsiva Bredbånd, og er en samarbeidsavtale med DølaJazz-Lillehammer Jazzfestival. Hvert år deles talentprisen ut til en ung musiker med tilknytning til Innlandet. En musiker som utmerker seg med et klart talent for jazz, og som er kommet godt i gang med å videreutvikle talentet sitt.

 

Talentprisen gikk i år til en ung utøver som er i ferd med å etablere seg som en musiker man kan regne med i mange år fremover. Det ser ut til at han sikter på en musikerkarriere der jazz står sentralt, med et svært troverdig musikalsk engasjement.

 

Han blir beskrevet som «ung og løfterik», «stødig» og «funky», og har tross sin unge alder blitt en ettertraktet musiker. Det sies enkelt og greit om årets talentprisvinner at han spiller DRITBRA.

 

Ola Øverby har gått musikklinja på Gjøvik videregående skole, fullført tre år på Norges musikkhøgskole, og har reist land og strand rundt på festivaler: ØYA, Roskilde, Moldejazz og Dølajazz.  Vi har hørt ham her på Lillehammer flere ganger tidligere, sammen med bandet Fieh Fieh!

 

Prisen ble delt ut av Eidsivas representant Bjørn Tore Paulen. Vi gratulerer så mye til Ola, og gleder oss allerede til neste års talentpriskonsert!