Ola Kvernbergs Steamdome III konsert blir strømmet live fra Verdensteateret i Lillehammer, 17. oktober 2020! Følg med på denne siden.

 

Ola Kvernbergs Steamdome har i løpet av de siste tre årene blitt et av Norges mest ettertraktede live-band. Det Spellemannsnominerte første-albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember 2017, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpresse og publikum. Støttet opp av et hav av toppkarakterer i Norske aviser, og konserter som gjorde publikum målløse, nådde «Steamdome» opp til topp 10 over mestselgende vinylplater i Norge i 2018.

 

I påvente av oppfølgeren, gjør Ola Kvernberg en eksklusiv konserter med powertrioen Steamdome III under Dølajazz. Publikum får muligheten til å komme tett på bandet i det musikken fra det bestselgende albumet fremføres i ny drakt, samt smakebiter fra det kommende albumet.

 

På scenen står Ola sammen med Erik Nylander (Monoswezi, Mechanical Fair, Liarbird) og Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Band Of Gold, Elephant9).

 

Steamdome startet som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, hvor Ola fikk frie tøyler til å bringe sitt drømmeprosjekt til live. Det hele startet med ideen om å bruke B3-orgelet og dets dype toner og perkusive anslag. Videre utviklet Steamdome seg til å bli et syv-hodet beist med tre trommeslagere, bassist, gitarist, og Ola selv som svirrer rundt orgelets toner. Dette er rendyrket perkusiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

 

Endelig gjester Kvernberg DølaJazz.

 

Lineup:
• Ola Kvernberg – Fele, tangenter m.m
• Erik Nylander – Trommer
• Nikolai Hængsle Eilertsen – Bass