Lillehammer storband fyller 25 år i år, og jammen var det en fin og sprek 25-åring som var på scenen! For DølaJazz var det perfekt at gjengen som har fylt festivalteltet lørdags formiddag i en årrekke fikk åpne årets festival. Guri Stubberud og Edin Johan Høier fylte vokalen på en strålende måte, og publikum fikk en tur innom både swing, shuffle og jazzbalader, ispedd både folkemusikk og funk.

 

Lillehamringen Nils Andreas Granseth (Nilas) hadde skrevet nye arrangementer for anledningen, noe også saxofonist Jan Andresen hadde gjort. Noen av disse hadde sin urfremføring i går. Vegard Eggen styrte storbandet med gjester bra fra trommestolen, og dette ble absolutt en festforestilling både en åpningskonsert og en 25-årsjubilant verdig!

 

Det må nevnes at Nilas tidligere har spilt i Storbandet, han begynte der i den nette alder av 12 år! Han har tatt steget frem som profesjonell musiker, komponist og arrangør, og moro at han nå har komponert til en av sine læremestere!

 

Storbandet er en god miks av unge talenter og drevne musikere som har spilt en mannsalder, og det lover godt for rekrutteringen videre! Vi ser frem til 50-årsjubileum om 25 år!

 

Dette ble en solid start på årets festival, og med afteråpningskonserten nede på Cafè Stift med The Real Thing, kan vi vel påstå at åpningen er VEL BLÅST!

 

Bilde: Øystein Nordås