Vi gratulerer så mye til Eskild Myrvoll som vinner av årets talentpris, dette var stor stas!

Å få denne prisen er en stor ære“, sier årets talentprisvinner. Eidsiva Bredbånd tok en prat med ham dagen etter utdelingen.

 

I år gikk Dølajazz’ talentpris til Eskild Myrvoll fra Gjøvik. “Årets vinner framsnakker jazz i alle fora vi ser ham i, og på arenaer der jazz er mer en fremmed fugl, om det er i konstellasjoner hvor han spiller improvisert techno, pop, støy eller progressiv rock. Jazzen og improvisasjonen er alltid tilstede. Årets prisvinner er et flott eksempel på jazzens og improvisasjonen evne til å bygge broer mellom mennesker og sjangre, og gjøre musikken rikere,” skriver juryen blant annet i sin begrunnlse.

 

Å få denne prisen er en stor ære og en veldig hyggelig anerkjennelse for en ung musiker. Som ung og musikkinteressert i Oppland var Dølajazz en viktig arena for både store musikkopplevelser og for å prøve seg på en scene som jazzmusiker,” sier Eskild.

 

Hvordan du tenker å bruke pengene?
Pengene skal jeg investere i studiotid og innspillinger med noen bandprosjekter som jeg har hatt lyst til å arbeide med videre en stund, men ikke hatt tid og ressurser til. Foreløpig skal jeg ikke røpe akkurat hva det gjelder, men målet er at prispengene skal manifestere seg i innspillinger og noen fremtidige turnerende band!

 

Hva betyr jazzen for deg?
Selv om jeg spiller veldig lite «jazz» i tradisjonell forstand, er jazz og improvisert musikk en sentral bestanddel i nesten alt jeg gjør – ofte som en måte å tenke og lytte på, heller enn et sjangerbegrep. I de formative ungdomsårene var jazzen en viktig inngangsport til mer eksperimentell og abstrakt musikk.

 

Hvilke musikalske planer har du i nærmeste framtid?
Jeg skal gi ut musikk med noen av bandene mine, blant annet rockebandet Kanaan, pønkebandet Daufødt og popbandet Mall Girl i løpet av vinteren. Jeg gleder meg til å turnere og spille masse med de prosjektene utover høsten, vinteren og våren. Er også involvert i mange andre prosjekter som jeg gleder meg til å spille masse konserter med.”

 

Eskild har også planer om å bli å treffe på “hjemmebane” framover:
Jeg håper jeg får spilt mer i Innlandet enn det jeg har gjort de siste årene! Gleder meg også veldig til å begynne å planlegge og arbeide med prosjektet som jeg skal presentere under neste års Dølajazz.

 

Hvor du blir å treffe som musiker det neste året?
På klubbscener og festivaler rundt om i det ganske land, og forhåpentligvis på de steder og i de konstellasjoner man minst venter det!” avslutter Eskild Myrvoll.

 

Takk til Eidsiva Bredbånd som vår gode samarbeidspartner og bidragsyter i utdelingen av denne prisen!
Lykke til videre Eskild, og vi gleder oss allerede til neste års konsert!

 

Bilder: Øystein Nordås