Et samarbeid mellom Galleri Zink og DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival

Tradisjonen tro samarbeider DølaJazz med Galleri Zink om festivalutstillingen. Vi er stolt av å ha Tor-Arne Moen og Jan Stensrud som utstillere i 2020!

 

Hovedutstiller i år er Tor-Arne Moen, grafiker, maler og forfatter. Født og oppvokst på Notodden og hvor han har sitt atelier. Utdannelsen har han fra Kunsthøyskolen i Bergen. Etter debuten på Høstutstillingen i 1994 og har han hatt utstillinger over hele landet. Han sier han har en nokså smal musikksmak, sjelden han setter på noe annet enn jazz, gjerne Chet Baker, Billie Holiday og Stan Getz eller norske musikerne av i dag. I sitt atelier har han laget en hems merket «Jazzhems», og han spiller saksofon i bandet «Jazzatelier». Han forteller at jazzen og bildekunsten spiller sammen på mange vis med improvisasjonen som et tydelig møtepunkt og oppsummerer: «Så lenge det er jazzer det håp».

 

«Jazz for meg?» spør Jan Stensrud, Lillehammer-basert festivalutstiller i galleriets nye prosjektrom, og svarer: «Jazz er bevegelse – lytt og se – hør rytmen – se bevegelsene – hør skritt. Jeg tar et langt skritt tilbake til min første utstilling på Lillehammer i 1980. Jeg har vist bilder, separat og grupper, hvert år fram til i dag». Jan er utdannet sivilarkitekt fra 1963, har gått på Statens kunstakademi i 1984 og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet og kan smykke seg med Statens byggeskikkpris.

 

Åpning torsdag 15. oktober kl 17.00. Ustillingen står fra 15. oktober – 1. november.

 

Bilde: «Levende legende V» Tor-Arne Moen // «Uten tittel» Jan Stensrud // «Selvportrett med pensel og skiftnøkkel» Tor-Arne Moen