For DølaJazz er barn og unge en viktig del av festivalen, og vi er glade for også i år å kunne be inn barnehagene til konsert!

 

Nytt av året er at konserten arrangeres utendørs! I samarbeid med Stiftelsen Ringsveen, ber vi barnehagebarn inn til konsert i hagen på Ringsveen. Ringsveen var Jakob Weidemanns hjem fra 1968-2001. Weidemann var selv glad i både barn og musikk, og vi gleder oss veldig til å gjennomføre barnehagekonserten i hans hjem.

 

Årets artist for barnehagene er Camilla Granlien (f. 1974). Hun er norsk folkesanger og artist, bosatt på Lillehammer. Hun har gitt ut flere album og i januar 2008 fikk Camilla Granlien Band bl.a. terningkast 6 i VG for albumet Jarnnetter. Sammen med saksofonist Kristin Sevaldsen ga Granlien ut albumet Aftenstemning i 2010, der de tonesatte Bjørnstjerne Bjørnsons dikt. I 2013 ga Granlien ut albumet Songs sammen med gruppa Slagr. Hun har holdt mange konserter for barn og unge, og har en unik evne til å kommunisere med barna. På denne konserten har hun med seg bassisten Jo Fougner Skaansar. Han er fra Lillehammer, og har spilt på DølaJazz ved flere anledninger. Vi er takknemlige for støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til dette arrangementet, og ser frem til et stemningsfullt øyeblikk i vakre omgivelser.