Konsertinfo

22.10.2022
23:00
Kulturhuset Banken
250

UngINN: Dark Roast + Bento Box Trio

Er du mellom 18 og 21 år?

Førstemann til mølla; vi har 50 stk. egne UngINN-billetter til årets Dølajazz! UngINN-billetten gir deg i år 2-for-1 og du får billett til både konserten med Dark Roast og den påfølgende konserten med Bento Box til bare kr. 250,–.

Så, hva er egentlig UngINN?

UngINN er en rabattordning for deg mellom 13-21 år (obs. 18 års grense på konserten under Dølajazz). Ordningen er gratis, og er et tilbud for alle ungdom i Innlandet. Med UngINN får du rabatt på ulike kulturtilbud i hele fylket. For å få rabattene må du ha UngINN-kortet. Kortet er gratis, og du kan lese mer om det, eller søke direkte på nettsidene til fylkeskommunen. 

///

Dark Roast kl. 23:00 

Dark Roast byr på levende groove-basert musikk fra øverste hylle, og varierer fra det energiske og dansbare til det roligere, mer sjelfulle. Med fengende melodier og gyngende komp er vokalist Helland innom livets små- og store spørsmål. Bandet har en sterk tilknytning til 70-tallets store helter som Curtis Mayfield, Bill Withers og James Brown. – Vi ønsker å la publikum drømme seg bort i musikken, vekk fra hverdagens mas og støy, forklarer trommeslager Bård Berg.

Det er deilig at vi nå ENDELIG i år kan stå tett på konsert igjen. Dansefoten kan nok være litt rusten etter et par år på rumpa, men vi tror det skal være mulig å riste den løs. Dark Roast er rett gjeng for den jobben! Det kan hende det knirker litt de første stega, men et par låter inn i den fengende gjengens repertoar vil nok festivalgjengerne på Dølajazz slå seg etterlengtet løs på dansegulvet. Det er bare å glede seg!

Bento Box Trio kl. 23:59

Bento Box Trio er en akustisk trio som flere kanskje drar kjensel på; de gjestet nemlig fjorårets Dølajazz. Trioen var i fjor en del av Jazzincubator-programmet, og i år er de tilbake igjen, men denne gangen som en del av hovedprogrammet. I september kommer debutalbum «Boxed», og Dølajazz er et av stoppene på slippturnéen til gjengen nå i høst. 

Trioen består av Tuva Halse (fiolin), Benjamín Gísli Einarsson (piano) og Øyvind Leite (trommer). Musikerne møttes på jazzlinja i Trondheim høsten 2019, og har i løpet av de siste årene jobbet tett sammen med å utforske trioformatet. Gjennom sin deltagelse i Jazzintro har trioen gjort seg bemerket med sitt tette samspill og unike sound. Det akustiske lydbildet kombinert med en utradisjonell instrumentsammensetning bidrar til at trioen skiller seg ut. Improvisasjonen får fritt spillerom i sentrum, samtidig som musikken titter innom både den frie jazzen, samt får med seg impulser fra klassisk tradisjons- og samtidsmusikk. De originale komposisjonene varierer fra det helt skjøre og melankolske til det intense og insisterende. Vi ønsker Bento Box Trio varmt velkommen tilbake!

Tuva Halse – fiolin
Benjamín Gísli Einarsson – piano
Øyvind Leite – trommer