Konsertinfo

17.10.2020
16:00
Lillehammer Kirke
UTSOLGT!
Foto: Agnethe Brun

Silje Nergaard med Espen Berg

Silje Nergaard feirer 30-år som artist og komponist, og sammen med jazzpianist Espen Berg kommer hun endelig tilbake til DølaJazz!

Det er en kjent sak at Nergaard ble oppdaget som 16-åring, da hun dukket opp på scenen til Jaco Pastorius Band under Molde International Jazz Festival, og at hun har samarbeidet med storheter som Pat Metheny, Al Jarreau, John Scofield. Ikke like mange vet at Nergaards første utgivelse “At First Light” er Norges mestselgende jazzalbum gjennom tidene, med over 140.000 solgte eksemplarer. Nergaard har hele 17 albumutgivelser bak seg, og har turnert verden over i tre tiår.

Hun startet feiringen av 30-årsjubileet i februar, da hun og pianist Espen Berg slapp albumet Japanese Blue, et album som inneholdt flere av hennes mest kjente låter i ny nedstrippet drakt, og noe covermateriale. Tre måneder senere kom Hamar Stasjon/Hamar Station, med helt ny musikk.

Espen Berg er pianist, komponist og bandleder, og har turnert internasjonalt siden 2003. Vi har møtt han i alt fra solo til storband, men aller mest i trioformat. I 2016 vant Berg jazzprisen JazZtipendiatet på Moldejazz, og fremførte året etter det bejublede bestillingsverket «Maetrix» sammen med Trondheim Jazzorkester.

Espen Bergs dynamiske og lekne pianospill gjør at Siljes stemme virkelig får skinne, og publikum blir lovet en nær og intim konsertopplevelse, med blant annet vakre og nedstrippede versjoner av Nergaardsa mest kjente materiale og historier om låtenes tilblivelse.

Nergaard og Berg inviterer oss til et musikalsk samspill som er som balsam for både ører, hjerte og sjel.