Konsertinfo

21.10.2017
17:00
Kr. 485,- inkl. bill. avg.

Sarah McKenzie

Den prisbelønte artisten Sarah McKenzie er årets headliner under Lillehammer Jazzfestival. Det er store sko å fylle etter at både Gregory Porter og Lizz Wright har toppet plakaten i senere år, men er det noen som klarere det, er det den australske musikeren.
For få år siden var det knapt noen som visste hvem Sarah McKenzie var. Men nå, etter å ha vunnet ARIA-prisen for beste jazzalbum i hjemlandet, samt før den tid gjort seg såpass bemerket at selv Berklee kom med tilbud om fullt stipend og studieplass, sier det seg selv; McKenzie finnes det ikke mange av på dusinet.

Debutplata hennes, «We Could Be Lovers», som inneholder både standardlåter fra blant andre Gershwin og Ellington, men også selvkomponerte perler, gikk til topps på jazzlistene både i Frankrike og Tyskland.
Stemmen til artisten er veldig behagelig – det er deilig å høre en artist av skikkelig internasjonalt kaliber synge, det føles så ekte og enkelt ut. Fraseringene er såpass jazz som de skal være, uten at dette gjør musikken utilgjengelig for det brede publikum, for her ligger det gode, fine melodier i bunn, som like gjerne kunne vært pop som jazz. Tilgjengelig musikk på en god måte.
Foruten å være en ypperlig vokalist, betrakter McKenzie pianoet på en fortreffelig måte. En nærmest både føler og kjenner regnet fra pianoet i f.eks. låten «Paris In The Rain» Vi gleder oss til årets festival og tror McKenzie er den rette til å skape gåsehud for de som liker musikk og befinner seg i Lillehammer når Dølajazz går av stabelen. Løp og kjøp billett!

Lineup
Sarah McKenzie – vokal / piano
Jo Caleb – gitar
Geoff Gascoyne – bass
Sebastiaan de Krom – trommer