Konsertinfo

20.10.2023
20:00
Kulturhuset Banken
325,– (pluss avgift)

Rubber Soul Quartet

The Beatles er et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band, og de fleste kjenner melodiene både inn og ut. De fleste har derimot ikke hørt låtene i jazzversjon, og akkurat det kan du i år få oppleve på Dølajazz.

Rubber Soul Quartet leker seg med repertoaret til Beatles, og med utgangspunkt i de originale melodiene får vi servert re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. Norwegian Wood, Drive My Car, She’s Leaving Home, Eight Days a Week, Day Tripper og And I Love Her m.fl., både med og uten vokal, ispedd artige fakta. Bandets første plate Blackbird kom ut i 2020 og ble godt mottatt bl.a. av det internasjonale magasinet All About Jazz. I november 2022 kom oppfølgeren Something ut på Losen Records.

De «halvmoderne» jazzversjonene har tydelig respekt for de originale melodiene, samtidig som de ulike medlemmene får spillerom til å slippe fri i solistisk utfoldelse. Låtene er gitarbaserte, men med et tydeligere akustisk preg sammenlignet med det originale låtmaterialet. En garantert livlig konsert, med et utadvent band, som tar publikum med storm!

 

Bård Helgerud: gitar/vokal

Håvard Fossum: saxofoner

Andreas Dreier: kontrabass

Torstein Ellingsen: trommer