Konsertinfo

20.10.2018
14:30
1847 Brenneriet
220,- inkl. avgift

Radka – Sett med våre ører

Lokalt stjernelag hyller den norske jazzens gudinne.

For 40 år siden sto Radka Toneff på scenen som årets hovedattraksjon under DølaJazz 1978, festivalens første år. Toneff hadde akkurat mottatt Spellemannsprisen som beste kvinnelige vokalist, og alle snakket om den fantastiske vokalisten som fire år senere gikk bort så alt for tidlig. Den dag i dag blir hun ansett som en av jazzens aller flinkeste og interessante vokalister.

Nå, fire tiår senere, kan du se fram til en minnekonsert som hyller den fantastiske vokalisten som fortsatt er levende i våre musikalske hjerter, noe hennes samarbeidsplate med Steve Dobrogosz, Fairytales (Odin Records, 1982), som ble i 2011 kåret til tidenes norske plate av 100 norske musikere på oppdrag fra Morgenbladet er et bevis for.

Vi ser fram til at noen av Innlandets mest spennende jazzmusikeren tolker Toneff, vi håper og tror de vil gjenskape magien og musikken hun sto for. En 40 år gammel festival trenger å gå tilbake til røttene, spesielt når røttene er noe av det aller ypperste og viktigste som har fått treet til å vokse til det det er i dag.

Line-up
• Jo Fougner Skaansar (kontrabass) 
• Geir Åge Johnsen (slagverk) 
• Vegard Moshagen (piano) 
• Tone Løvik (vokal)