Konsertinfo

21.10.2023
17:30
Kulturhuset Banken
325,– (pluss avgift)

Joakim Rainer Trio

Joakim Rainer Trio vant fjorårets Jazzintro på Moldejazz, og ble med det kåret til Årets Unge Jazzmusikere. Med røttene godt plantet i pioanotrio-formatet har de historien med seg, men lener seg allikevel godt framover. Lytterne utfordres av rytmisk fengslende komposisjoner. Det er spontant, lekent og med en elektrisk vitalitet. En spennende blanding av uttrykk og mangfold forenes med et lyttende og fokusert samspill. For å sitere juryens begrunnelse: «…de overbeviser oss med overskudd og lekenhet. De inviterer oss inn i sitt finurlige univers».

Joakim Rainer Petersen (piano)
Alexander Riris (kontrabass)
Rino Sivathas (trommer)

//

Joakim Rainer Petersen: Bosatt i Berlin, etter å ha tidligere gått på jazzlinja og komposisjonsstudier. Spiller i tillegg til denne trioen også med Ingebrigt Håker Flatens (exit) KNARR, Trondheim Jazzorkester, ØyvindLAND, Goose Green, Emmeluth/Hulbækmo/Petersen, Mona Krogstad kvartett og ASQ.

Alexander Riris: Bosatt i Trondheim. Hans hovedprosjekt er sin egen septett, Barrage, og trio med mesterne Tor Haugerud på trommer og Ab Baars på klarinetter og saksofoner. Han spiller også i ØyvindLand og Sara Fjeldvær band.

Rino Sivathas bor i Berlin. Han har sitt eget band Rino Sivathas Experiment. Han spiller også i kvintetten Bliss og Bounce Alarm.