Konsertinfo

19.10.2023
20:00
Teltet, Sigrid Undsetsplass
Ordinær 535,– / Student 330‚–

Jazzincubator: helgepass

Få med deg alle artistene på årets Jazzincubator!

Torsdag 

KAOS | Kl. 20:00

KAOS er et duo-prosjekt bestående av Ingri Jordahl Østensen og Celine Helen Henriksen Kirkeby-Garstad. Prosjektet tar utgangspunkt i vokalbasert musikk, og de er opptatt av å utforske både hvor stort og hvor lite lydbilde man kan skape med to vokalister. For å oppnå visjonen sin eksperimenterer de med små og store harmonier, tekstlige variasjoner og rytmer som utfordrer dem selv og publikum. KAOS vil ta publikum gjennom en reise av lyrikk, melodier og musikk som kan inspirere og røre mennesker av alle typer.

Ingri Jordahl Østensen – vokal
Celine Helen Henriksen Kirkeby-Garstad – vokal

 

 

DOLKAR | Kl. 21:00

DOLKAR er en trio som møttes og begynte å spille sammen på jazzlinja på Sund FHS. Trioen består av Oskar Hvidsten (bass), Elias Vistven (gitar) og Ole Calmeyer (trommer) (og noen ganger Alfred Wammer på trombone). De spiller gamle feleslåtter og folketoner fra Norge og Sverige, men i en jazztrio besetning med egne og nye arrangementer. De har et stort spenn på musikken, men alle med et sterkt preg av jazz. De vektlegger improvisasjon og holder et lekent lett humør.

Oskar Hvidsten – bass
Elias Vistven – gitar
Ole Calmeyer – trommer

 

 

Papole Khaki | Kl. 21:00

Papole Khaki er ei trombonist og låtskriver fra Kurdistan og Kristiansand, med bakgrunn fra jazzlinja i Stavanger. Musikken hennes er skapt for å danne et ledd mellom den kurdiske og norske identiteten hennes. Gjennom direkte kurdiske og sørlandske tekster, forteller hun med egen stemme historier om oppvekst og utenforskap. Det musikalske har stor innflytelse fra den kurdiske oppveksten, hvor hun skriver enkle og fengende melodier som intuitivt lener seg på folkemusikk. Med sin sårbare formidling både på trombonen og vokalt, gir Papole ett innblikk inn i hennes dynamiske hverdag.

Papole Khaki – trombone og vokal
Erlend Johannessen – piano
Adriana Døsvik – bass
Kristian Seines – trommer
Magnus Kaspersen – bariton-saks
Agnes Viksten – sopran-saks

 

Fredag

JOSTEIN HODNE | Kl. 20:00

Jostein Hodne har utmerket seg nasjonalt som fingerstylegitarist gjennom soloopptredener på Norges viktigste gitarfestivaler, hvor han har fremført sine egne komposisjoner fra debutalbumet hans Small Steps (2019). Til tross for sin unge alder har han mye sceneerfaring og har spilt over 50 konserter som sologitarist, blant annet som oppvarmingsartist i Norge for en av verdens største fingerstylegitarister; Calum Graham. Han har en unik spillestil som kombinerer energisk perkusjon på gitarlokket med vakre melodier skaper Jostein et helt eget samtidsuttrykk på den akustiske gitaren.

Jostein Hodne – fingerstylegitarist

 

ELISE SLØGEDAL | Kl. 21:00

Elise Sløgedal har en stemme som trollbinder alle og enhver. Låtene befinner seg i et landskap mellom pop-musikken, jazz, gospel, r&b og soul. Bandet, som består av fremadstormende musikere fra Norge, Sverige og Danmark boende i hovedstaden, møttes i 2020 på Norges Musikkhøgskole og har, siden den tid, skrevet masse ny musikk som de nesten ikke klarer å vente med å få ut til folket!

Elise Sløgedal – vokal
Øystein Folkedal – keys
Christian Moosdorf – gitar
Hanna Skjerdal – bass
Tobias Rønnevig – trommer

 

 

WIRKOLA | Kl. 22:00

I bandet Wirkola danner sentimentale komposisjoner et bakteppe for lyrisk samspill. Det skjøre, men håpefulle, kommer til uttrykk gjennom lengtende harmonier og drivende riff i minimalistisk stil. Estetikken deres preges i stor grad av musikalske inspirasjoner som Maria Kannegaard, Per Jørgensen og Christian Wallumrød Ensemble, så vel som den personlige og improviserende spillestilen til hvert enkelt bandmedlem.

Anna Ueland – piano
Johannes Wilhelm Burns Lykkås – kontrabass
Inga-Mei Steinbru – trommer
Selma Sophie Tudor Edwards Granly – cello
Peter Wallem Anundsen – trompet

 

Lørdag

 

APUS APUS | Kl. 20:00

Apus Apus, en Oslobasert improvisatorisk rock trio fra Norge og Færøyene. Trioen består av Oddur Joensen (gitar), Ole Martin Solberg (bass) og Sivert Stensø (trommer). Musikken til Apus Apus beveger seg fra tema til tema uten å treffe bakken. Musikken blir en reise gjennom ulike landskap og uttrykk. Bandet blander det melankolske fra nordisk jazz med det energiske og naive fra rocken. Improviserte deler fører lytteren gjennom kaos til kosmos når musikken skifter og delene settes sammen til en ny helhet. 

Oddur Joensen – gitar
Ole Martin Solberg – bass
Sivert Stensø – trommer

 

 

REIDUN OTTERSEN | Kl. 21:00

Reidun Ottersen gir deg nære tekster på numedalsdialekt om hverdagen, mørke, lys, omsorg og relasjoner. Store spørsmål pakkes inn i både fengende og intime låter, omtalt av publikummere som “om No. 4 og Valkyrien Allstars fikk et barn”. Forhåpentligvis finner lytteren svar på disse spørsmålene når musikken sniker seg inn under huden og inn i sjelen. I tillegg til Reiduns debut-EP “Fortell meg hvem du er” vil vi få høre en rekke nye låter.

Reidun Ottersen – vokal, trombone, eufonium, munnharpe
Borgar Bjarkason – keys
Sigurd Heide Aadland – bass

 

 

BETONG | Kl. 22:00

Betong er en herlig sjangerblandende kvartett som sjarmerer med store kontraster. Musikken har referanser til Slampoesi, frijazz og kammerjazz, blandet med spenstige trommebeats og rå riff. De veksler mellom frie strekk og komponert musikk. Inspirasjonen til dette prosjektet har de hentet fra musikere som Per Zanussi, Frode Gjerstad og Ken Vandermark. Våren 2023 vant Betong Vestnorsk jazzsenter sin jazz konkurranse (jazz i sikte). De fikk dermed på bakgrunn av dette en spillejobb under årets nattjazz i Bergen.

Erlend Strand Rolfsen – trompet/vokal
Magnus Kaspersen – evjen barytonsaksofon
Jonas Sundal – gitar
Kristian Seines – trommer