Konsertinfo

21.10.2022
20:00
Teltet, Sigrid Undsetsplass
150,– / 200,–

Jazzincubator: Fredag

20:00 Schemes
21:00 Marvil on an Expedition
22:00 BJARK
 
Ordinær: 200 kr – Student: 150 kr
__________
 
SCHEMES
Schemes er en dansk-norsk kvartett som fant hverandre gjennom gleden for amerikansk jazz-tradisjon og lekne komposisjoner. Med sitt fokus på åpent samspill ønsker musikerne å skape et rom der alt er mulig! Kvartetten har et spesielt hjerte for den intuitive skaperkraften der musikken utfoldes ved hjelp av å utfordre det forventede. Rammene er likevel basert på jazztradisjonen med både swing og avantgarde som inspirasjon, med komposisjoner som refererer til musikere som Thelonious Monk, Ornette Coleman og Charles Mingus. Medlemmene i Schemes har allerede gjort seg bemerket på den norske jazzscenen i band som Mose Trio, Tog, Superspreder og Kongle Trio. Etter en sommer med konserter på både Mandaljazz og Copenhagen jazzfestival ønsker kvartetten å komme til Lillehammer!
 
Brede Sørum – saxofon
Oliver Skou-Due – piano
Bendik Løland Lundsvoll – bass
Veslemøy Narvesen – trommer
__________
 
MARVIL ON AN EXPEDITION
Marvil on an Expedition er en Trondheimsbasert septet som spiller komponert og improvisert musikk. Vår musikk gir assosiasjoner til artister som Alice Coltrane, Pharoah Sanders og Don Cherry, med innslag og elementer av hip-hop, afrikansk og indisk folkemusikk. Musikken inneholder fri improvisasjon, tunge groover og riff i lange strekk, som til sammen blir en spirituell og kraftfull kombo. Bandets medlemmer er musikere med sterke personligheter og musikalske cv-er uten hull, som i dette bandet går sammen i et kollektivt proppfullt av energi.
 
Ville Lähteenmäki – bassklarinett
Peter Wallem Anundsen – trompet
Jørgen Bjelkerud – trombone
Anna Ueland – piano
Arne Bredesen – gitar
Nicolas Leirtrø – bass
Trym Saugstad Karlsen – trommer
__________
 
BJARK
BJARK er eit moderne jazz/fusion band beståande av studentar ved Rytmisk Institutt på UiA. Bandet vart forma for litt over 2 år sidan, og har sidan det jobba aktiv med å lage eit uttrykk og ein sound som er sitt eiget. Musikalsk kan BJARK beskrivast som ein blanding av neonordisk jazz, New York stil, litt rocka sound og melodisk framdrift. Bandet har som mål å gripe tak i øyrene til lyttaren og føre dei med på ei reise gjennom eit vidt musikalsk landskap.
 
Mikkel Bordal – el-bass/kontrabass
Vetle Skåli – el-gitar
Torbjørn K. Eriksen – slagverk
Borgar K. Bjarkason – piano og komposisjon