Konsertinfo

22.10.2022
19:30
Kulturhuset Banken
380

Harr & Hartberg

Torbjørn Harr er for de fleste et kjent fjes, men de fleste tenker nok fort på hans skuespillerprestasjoner på skjermen (Vikings, 22. juli, Tunellen m.m.), færre vet at han har holdt på med jazz hele livet – både som musiker og vokalist. Som frontfigur i Klovner i Kamp er Aslak Hartberg også et kjent navn, men det i en sjanger ganske fjernt fra jazzen.

Sammen utgjør de Harr og Hartberg, og det blir garantert et skikkelig stjernelag på scenen denne kvelden med skuespiller Thorbjørn Harr i front, backet av Trygve Seim, Sjur Miljeteig, Jørn Øien og Per Oddvar Johansen og Aslak Hartberg. Sistnevnte herjer ikke bare hitlistene i mer urbane sjangre, men er opprinnelig hovedfagsutdannet kontrabassist og har blant annet spilt i Shining, Jon Eberson Quartet og The Fuzz med Bugge Wesseltoft. Hartberg er dessuten bandets komponist, mens den ikke helt så ukjente forfatteren, Lars Saabye Christensen, har spesialskrevet alle tekstene til bandet.

Ti år med Harr og Hartberg har resultert i tre utgitte plater og konserter på alle de store jazzfestivalene. Deres siste plate Scar ble produsert av Jarle Bernhoft, og utgitt på Naxos. Gled dere til en konsert som bobler av spilleglede og overskudd og noe så unikt som jazz med norske tekster. Her får vi garantert oppleve et bredt spenn; fra fengende melodier og improvisasjon via allsang til frijazz. Alt kan skje!

Thorbjørn Harr, vokal
Aslak Hartberg, bass
Trygve Seim, sax
Sjur Miljeteig, trompet
Per Oddvar Johansen, trommer
Jørn Øien, piano