Konsertinfo

16.10.2020
18:00
Kulturhuset Banken
375,- inkl. avgift
Foto: Eyolf med piano: Maarten Moojiman // Audun med trommer: Ketil Hardy

Eyolf Dale // Audun Kleive // Ole-Morten Vågan

I 2008 var Eyolf Dale en del av JazzIncubator med bandet Albatrosh, og vakte stor begeistring hos medmusikere så vel som publikum. Siden har han vært over hele verden, men aldri tilbake til Lillehammer – før nå! 

Det går allerede gjetord om Eyolf Dale Trio og det uutgitte materialet som lanseres i 2021. Kun Nasjonal Jazzscene og DølaJazz får presentere dette materialet allerede i høst. Musikken er skrevet av Dale, og beskrives som en lyrisk kombinasjon av jazz og klassisk musikk.

«Jeg er veldig takknemlig for samarbeidet, de får meg til å strekke strikken lengre, jobbe hardere, og ikke minst sette kjærligheten til musikken foran alt det andre. Summen av tre er virkelig fire.» Eyolf Dale.

Eyolf Dale trio kommer til Lillehammer i en korona-edition, for anledningen med kontrabassist Ole-Morten Vågan. Vågan er en ettertraktet bassist og komponist, og jobber i grenselandet mellom improvisasjon og notert musikk. Vågan har medvirket på en rekke pop-produksjoner, han har skrevet for Trondheimsolistene, vært kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester og samarbeidet med internasjonale navn som Joshua Redman og John Scofield. 

Trommeslager og komponist Audun Kleive er intet mindre enn en legende i norsk jazzhistorie. Med nærmere to hundre utgivelser bak seg, utallige turneer i inn- og utland, og en formidabel evne til improvisert samspill, har han markert seg som en inspirasjonskilde for flere generasjoner unge musikere.

Eyolf Dale har i dag en rekke utgivelser under eget navn, er stadig aktiv på den europeiske jazz-scenen og har vært en høyaktuell plateartist siden hans solodebut i 2011. Mange har hørt ham med oktetten i Wolf Valley og Hayden Powell trio, i tillegg til før nevnte Albatrosh.

Line-up: 
• Eyolf Dale – piano
• Audun Kleive – trommer 
• Ole Morten Vågan – kontrabass