Konsertinfo

19.10.2018
20:00
1847 Brenneriet
325,- inkl. avgift
Foto: Solveig Selj

Ellen Andrea Wang Trio

Superbassisten, som The Guardian utnevnte til ‘en av dagens mest interessante jazzmusikere’, kommer til DølaJazz 2018.

Til tross for sin unge alder, har Ellen Andrea Wang oppnådd mer musikalsk enn de aller fleste bare kan drømme om. Etter at hun ga ut sitt kritikerroste debutalbum, «Diving», fikk virkelig snøballen fart. Hun ble headhuntet av trommeslagerlegenden Manu Katchè, kjent for å spille med blant andre Sting, Peter Gabriel og Joni Mitchell. Etter endt verdensturne med Katchè, har Wang det siste året også spilt med storheter som Sting og Marilyn Mazur.

Høsten 2017 ga hun ut oppfølgeren «Blank Out», hvor Wang både har skrevet all musikken og produsert den selv. Albumet er en videreutvikling av hennes særegne sound som både er vitalt, fengende og melodiøst. Her blandes pop-elementer med jazz. Stemmen og melodiene kan til tider minne om den kanadiske artisten Feist, selv om dette er noe helt eget. Det er rett og slett godt og spennende håndverk fra en artist som er kommet så utrolig langt på få år. Groovy er det også, på en måteholden er svært smakfull måte.

Dette er med andre ord en musiker som vet hvor hun vil. Og den veien ønsker iallfall vi å bli med på. Det bør du også. Kan fort bli et av årets høydepunkter.

Line-up:
• Ellen Andrea Wang – Bass
• Erlend Slettevoll – Piano
• Ola Øverby – Trommer