Konsertinfo

007.10.2023
13:00
Galleri Zink
Gratis

Åpning av årets festivalutstilling

Mads Andreassen: Planter, hunder, fugler, buketter og vann

Årets Dølajazzkunstner 2023

Tradisjonen tro samarbeider DølaJazz med Galleri Zink om festivalutstillingen. Gå ikke glipp av utstillingsåpningen lørdag 7. oktober kl. 13!

Vi har gleden av å presentere utstillingen Planter, hunder, fugler, buketter og vann av Mads Andreas Andreassen. Dette er Andreassens andre separatutstilling ved Galleri Zink og den bygger videre på hans selvbiografiske maleriprosjekt. Planter, hunder, fugler, buketter og vann er en serie relieff befolket av karakterer og rekvisitter som ikke har direkte sosial eller kommunikativ bevissthet, men utøver snarere et register av personlighetstrekk og følelsesuttrykk vi finner i pantomimen.

Mads Andreas Andreassen (født. 1986, Lillehammer) har MFA fra Statens Kunstakademi i Oslo og Kunstakademie Düsseldorf bor og jobber på Lillehammer. Andreassen har et flerfasettert kunstnerskap som maler, kurator og initiativtaker bak prosjektet Elephant. Elephant (også kjent som Elephant Kunsthall) består av Andreassen og hans animerte alter-ego IMLIKEANELEPHANT. Elephant er kjent for kuratering og organisering av utstillinger i et delt atelier/white cube på et lager i Lillehammer sentrum. Elephant ble til i atelier en dag da Mads malte på en kompis sitt maleri. Elephant interagerer ofte med Andreassens eget virke.

Andreassen avsluttet nylig det internasjonale kompetanseprogrammet Norwegian Artist Abroad i regi av Utenriksdepartementet. Siste separatutstillinger inkluderer; IMLIKEANELEPHANT, ISCA Gallery, Oslo (2022); Batshit Horndick, Den Nordiske Ambassade (2019); The Essence of Reveries of Fortification and Camping, Harpefoss Hotel (2018). Utvalgte gruppeutstillinger: Et kollektivt kaosmos, Kunsthall Oslo (2020); OLJE OG BEGJÆR, QB Gallery/Blomquist (2019). Kommende prosjekter; Redaktør for monografi av Maria Brinch på Mousse Magazine, Milano(2023); Duo-utstilling med Birk Bjørlo ved Aura Kunstraum, Düsseldorf, (2024), Sommerutstiller peder Balke-senter (2024)

Velkommen!