Kunstløypa – tre konserter i tre rom
Årets nyvinning på Dølajazz er Kunstløypa – en musikalsk treretter i samarbeid med tre av byens fineste kunstinstitusjoner.
Kjell Samkopf på Galleri Zink Kl. 12.30
Kjell Samkopf er perkusjonist og komponist som siden 70-tallet har vært en banebrytende lydkunstner med en undersøkende estetisk og filosofisk kjerne. Han har komponert et 50-talls bestillingsverk for ulike besetninger – kammermusikk, orkestermusikk, elektroakustiske verk, musikk til dans, film og NRK-produksjoner, til undervisningsbruk og en rekke verk for slagverk. På Galleri Zink, omgitt av verk av årets festivalkunstner Bjørn Ransve, vil han fremføre et utdrag fra et nytt verk for vibrafon og kvadrofonisk lydfil, kalt «The Cloud of Unknowing».
MoE på Oplandia senter for samtidskunst kl. 13.15
MoE er Guro Skumsnes Moe på bass og Håvard Skaset på gitar. I mer enn 15 år har MoE utfordret musikkens grenser i utallige formater. De har gitt ut over 20 album og turnert i over 30 land. Aktiviteten har faktisk vært så omfattende at det nasjonale museum for populærmusikk, Rockheim, i 2022 laget en utstilling om bandet. Samarbeidene har vært utallige, med høydepunkter som Mette Rasmussen, Keiji Haino og Lasse Marhaug. Men det er duoformatet har vært kjernen helt siden bandets begynnelse i 2008 og det er dette vi får høre på Oplandia senter for samtidskunst, som også rommer utstillingene «Aire Incandescente (Glødende luft)» med Alejandra Aguilar & Viviana Cárdenas, og «Beyond our kitchen» med Ana Brotas og Dawid Dobrucki.
Rohey Taalah & Martin Myhre Olsen på Lillehammer Kunstmuseum kl. 14.00
Både vokalist Rohey Taalah og saksofonist Martin Myhre Olsen har vi hørt på Dølajazz før, men aldri som duo! De har begge gjort seg bemerket i prosjekter som bl.a. Gurls, Hegge, Wako og Trondheim Jazzorkester, og er rett og slett utøvere du sent vil glemme. Sammen utforsker de den nære koblingen mellom vokal og saksofon, og hvordan man kreativt kan skape et komplett lydbilde med denne instrumenteringen. De tar toget opp til Lillehammer for å berike oss med et knippe skatter fra det amerikanske jazz- og soul-repertoaret, noe vi mener vil passe ypperlig til fotoutstillingen FRAMED – en visuell reise i de amerikanske metropolene New York, Los Angeles, Chicago og San Francisco i tiårene mellom 1910 og 1980 med ikoniske verker av Diane Arbus, Ed Ruscha, Richard Avedon, Berenice Abbott m.fl.