FIEH + GABRIELA GARRUBO 

SUPERNATTA 2.0: Festkveld med mjøsfunk og bossa nova 

Til å avslutte lørdagskvelden har vi booket ikke bare ett, men to fantastiske band som garantert fyller festsalen i Banken til randen.   

Fieh, den norske «future soul»-flaggbærere, har i løpet av 10 år markert seg som et av landets mest groovy band. De greier på beundringsverdig vis å kombinere en avslappet og leken musikalitet med et tight og virtuost samspill. Frontfigur Sofie Tollefsbøl fra Eina styrer skuta med karismatisk og rå stemmeprakt. Spillegleden skinner utenpå paljettene og hippere blir det nok ikke her ved Mjøsa. 

Gabriela Garrubo balanserer på finurlig vis et moderne og friskt pop-sound som samtidig gir betydelige retro-assosiasjoner. Debutplaten Rodando, produsert av Vetle Junker (Aurora, Sondre Lerche etc), viser en helt unik artist i emning. Med base i Bergen, røtter i Brasil og på Hamar(!) kombinerer hun skandinavisk jazz og 80-talls brasiliansk musikk. Tekstene, på både engelsk og portugisisk, handler om å finne seg selv og å finne styrke i en kaotisk, urettferdig og vond, men også fin, verden. Sammen med bandet låter det silkemykt og selvfølgelig er det dansbart.  

Men er det jazz? Jada! Og neo soul og future soul, RnB og pop og prog, mjøsfunk og bossa nova. Her skal det grooves, svettes og danses helt til lyset slokner i festsalen. 

Besetning FIEH:

Vokal: Sofie Tollefsbøl

Gitar: Jørgen Kasbo

Bass: Andreas Rukan

Keys: Kai Heløe Von der Lippe

Drums: Ola Øverby

Blås: Lyder Øverås Røes

Kor/synt/Blås: Solveig Wang

Kor: Thea Arnesdotter Lien

Besetning Gabriela Garrubo:

Gabriela Garrubo – vocal / keys
Audun Humberset – perk
Johannes Aadland – gitar
Andreas Svabø – kontrabass