أحمد [Ahmed] 

Et sensasjonelt band finner veien til Lillehammer.  

أحمد [Ahmed] består av London-baserte Pat Thomas på piano og Seymour Wright på alt-saxofon, den Berlin-baserte svensken Joel Grip på kontrabass og Paris-baserte Antonin Gerbal på trommer. Et slags europeisk superlag som har gjort det til sin hovedoppgave å tolke musikken og filosofien til den mystiske og mye oversette pioneren Ahmed Abdul-Malik (1927-1993).  

Abdul-Malik var bassist og oud-spiller som gjennom sitt virke i New York på 50- og 60-tallet spilte med Thelonious Monk, John Coltrane og Art Blakey, samt ga ut noen helt legendariske plater i eget navn, som f.eks. debuten “Jazz Sahara” (1958). 

Med repetisjoner og synkoper i et ekstatisk driv utkrystalliserer [Ahmed] jazzhistorien i et høyst medrivende samspill som enklest kan forklares som fengende.  

Uttrykket kunne blitt et konseptuelt sidespor i jazzen uten verken substans eller publikumsappell, men det ble heller muligens det mest hardt-svingende bandet som er mulig å oppdrive. Noen floskler er verdt å gjenta: denne konserten vil du ikke gå glipp av.  

Besetning: Pat Thomas – piano; Seymour Wright – alt-saxofon; Joel Grip – kontrabass; Antonin Gerbal – trommer