Konsertinfo

18.10.2018
22:30
Café Stift
200,- inkl. avgift

Wettre / Kleive

Petter Wettre og Audun Kleive ga i 2010 ut «The Only Way to Travel 2». Plata er en oppfølger til «The Only Way to Travel» hvor Per Oddvar Johansen spilte trommer.

Og for Wettre er egentlig begge utgivelsene blitt til ved tilfeldigheter. Den første skiva var egentlig en øving, hvor både opptakskvalitet og det musikalske klikket såpass godt at det endte i en Spellemannspris for beste jazzinnspilling. Oppfølgeren, med Kleive på trommer, ble også til ved en tilfeldighet da Wettre skulle spille konsert under Oslo Jazzfestival i 2010, sammen med den britiske pianisten Jason Rebello, som skadet foten slik at han dessverre, eller heldigvis, måtte avlyse. Inn kom Kleive og resten er historie.

Opptaket ble faktisk aldri gitt ut på fysisk format, men forandret Spellemannprisen, for plate ble den første nominerte utgivelsen som utelukkende ble gitt ut digitalt.

Det lekne, spretne og groovye trommespillet til Kleive som bare ruller og går passer perfekt til Wettres saksofon, som i kjent jazzånd slipper seg skikkelig løs.

At dette er jazz fra øverste hylle kan ingen betvile, og kanskje har det tilfeldige spilt en rolle, for dette er spontant og fresht. Det føles som de ikke har gjort annet enn å spille sammen. Vi gleder oss til duoen gjester DølaJazz.

Line-up
• Petter Wettre (saksofon)

• Audun Kleive (trommer)

 

Foto: Freddy Augdal Wike