Konsertinfo

20.10.2018
16:00
Lillehammer Kirke
325,- inkl. avgift

The Brazz Brothers med Frode Alnæs

Gamle travere beviser at de fremdeles høre til å øverste hylleThe Brazz Brothers har holdt koken nesten like lenge som DølaJazz. Imponerende 37 år som gruppe har ført til at de har godt over 4000 konserter og 20 plater på baken. Da sier det seg selv at dette er en samspilt gjeng, som oftetst med et upåklagelig humør som smitter fra scenekanten også. De har samarbeidet musikalsk med alt fra profesjonelle symfoniorkestre, kor og korps til  internasjonale artister og afrikanske stammehøvdinger.Under festivalen skal de spille sammen med gitarvirtuosen Frode Alnæs, kanskje mest kjent som gitarist og låtskriver i Dance With a Stranger. Også han er en gledesspreder, så her er det fare for god stemning og latter mellom låtene. The Brazz Brothers er en kollektiv tilstand mer enn det er et band. Ved å nærme seg musikkens opphav og gå tilbake til et punkt før den vestlige kunstmusikken, har de definert sitt eget frigjøringsprosjekt. En musikalsk tilnærming hvor de jakter på det menneskelige fellesspråket som lever i musikken. I The Brazz Brothers bor nemlig en permanent sult og en uslokkelig tørst etter nye groover og uhørte klangfarger.

Vi tror dette blir full klaff fra første tone, og ser fram til å få messingen opp på scena. Dette blir gøy.
Lineup
• Jan Magne Førde, trompet / flygelhorn
• Kåre Nymark jr. trompet / flygelhorn
• Runar Tafjord, horn
• Helge Førde, trombone
• Stein Erik Tafjord, tuba
• Kenneth Ekornes, trommer
• Frode Alnæs, Gitar

 

      

Frode Alnæs

Frode Alnæs regnes som en av Norges beste gitarister og mest suksessfulle låtskrivere og artister. Han er også en dyktig sanger. I 35 år har han gledet et stort publikum gjennom sin musikk, spilleglede og sitt smittende humør.

Frode er gitarvirtuosen og ”sjefen” i bandet Dance With A Stranger, og opphavsmann til samtlige av låtene til bandet som ble en av norsk pophistories store suksesser. Han er mannen bak melodier som ”Long December Night”, ”Everyone Needs A Friend”, ”Invisible Man” og verdenskjente ”Vitae Lux”. Høsten 2013 var Frode aktuell med soloalbumet «Envy The Man»: En pop-plate fylt med vakker og variert musikk, både ballader og svingende up-tempo låter. Også her har Frode skrevet all musikken selv – og synger selv. Vinteren 2016 utga Frode instrumentalalbumet ”Kanestrøm”, med en tydelig signatur fra Frode som gitarist og komponist. Vinteren 2018 var han dessuten premieklar med sin nye soloforestilling «Min dans med strenger», som har høstet fantastiske kritikker landet rundt.

Frode har komponert operaen ”Donna Bacalao” og levert en rekke bestillingsverk til ulike festspill og festivaler. Frode er også kjent for sine programlederroller på TV og i ulike kultur- og næringslivsarrangement. Han er også en etterspurt solist med orkestre, storband, kor, korps og band, både som gitarist og sanger.

Er det noen som har begeistret publikum i hver krik og krok av landet, så er det Frode. Han er kjent for å oppnå nær kontakt med sitt publikum – han rett og slett elsker sitt publikum – og de elsker han!

Foto Frode Alnæs: Mona Nordøy