Konsertinfo

15.10.2020
22:00
Fabrikken
220,- inkl. avgift
Foto: Mats Georg Søfting (tv) og Anja Lauvdal (th)

Talentpriskonserten

Fjorårets talentprisvinner, Eskild Myrvoll, inviterer antagelig til festivalens mest spennende konsert. I følge ham selv, har han valgt de mest kreative og inspirerende musikerne han vet om. Trommeslager Veslemøy Narvesen (1997) er – ifølge sikre kilder med pondus – en av Norges desidert beste trommeslagere, og sammen med gitarist Christian Winther var hun en selvsagt del av talentprisvinnerens besetning. Ikke nok med det, Maja Ratkje kommer! Ratkje er en av landets fremste komponister og improviserende utøvere. – Det er en stor ære at hun ville være med på å gjøre denne konserten og jeg gleder meg veldig til å presentere denne helt ferske konstellasjon for Dølajazz-publikummet, forteller Eskild Myrvoll. 

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (1973 i Trondheim) er komponist, utøver – først og fremst av egne verker-, og som improvisasjonsmusiker. I 2001 mottok Ratkje, som første komponist i Norge, Arne Nordheims komponistpris. Hun har også mottatt andre priser i inn-og utland, blant annet Edvardprisen (to ganger) og UNESCOs Rostrumpris, samt Award of Distinction. I 2020 fikk Ratkje Liv Ullmann-prisen, og “Sirkling” ble kåret til årets verk under Musikkforleggerprisen. Hennes musikk er framført av utallige utøvere, orkestre og sinfoniettaer. Hun har laget og framført musikk til dans, teater, installasjoner, film og litteratur. Hun har også vært vokalsolist med bl.a. Engegårdkvartetten, Trondheim Symfoniorkester, KORK, BBC Scottish Symphony Orchestra og Klangforum Wien. I 2013 var hun nominert til Nordisk Råds musikkpris for sin stemmebruk. Hun ble i 2017 medlem av Akademie der Künste i Berlin.

Trommeslager Veslemøy Narvesen (1987) fra Kristiansand, er en av Norges meste fremadstormende unge jazzmusikere. Hennes musikalitet og evne til kreativt samspill og improvisasjon trekkes gjerne fram når erfarne jazzmusikere framsnakker henne. Under Oslo Jazzfestival i år, ble hun tildelt USBL Jazztalent-pris. Narvesen har de siste årene vært student ved Norges Musikkhøgskole og fortsetter nå sine studier ved jazzlinja på NTNU. Hun spiller blant annet i Mall Girl, KALLE og Lady Bird Orchestra.

Christian Winther er gitarist, låtskriver og sanger. Winther er kjent som primus motor i den alternative popduoen Listen to Girl, fra impro- og instrumentalrockebandet Monkey Plot, støyrockbandet Ich Bin N!ntendo, og Torg. Winther har turnért Europa, Japan og Sør-Amerika og gitt ut over 12 plater med forskjellige prosjekter. Han driver også plateselskapet Earthly Habit. Winther ble sammen med bandet Monkey Plot kåret til Årets Unge Jazzmusikere i 2014 på Moldejazz, delt ut av Gramo og Norsk Jazzforum (150 000 kr).

Line-up:
• Eskild Myrvoll – bass
• Maja Ratkje – vokal/elektronikk
• Veslemøy Narvesen – trommer
• Christian Winther – gitar