Konsertinfo

23.10.2021
21:30
Lillehammer Kirke
220,- + avgift / 180,- + avgift
Foto: Simen Omland

Talentpriskonsert: Ola Øverby Quintet

Vi slår på stortromma med årets talentpriskonsert. Ola Øverby har rett og slett laget splitter ny musikk, og har med seg et batteri av folk vi gleder oss til å høre. Øverby har fått velge seg de han aller helst vil spille med, så på scenen står noen av de fineste og mest spennende musikerne i hans egen generasjon. Det er aller første gang de står på scena i samme band.

Ola Øverby har skrevet musikk der hans tonespråk og rytmikk kommer godt til uttrykk.  Selv om røttene er plantet i jazz, soul, funk og r&b, blir grensene fort hvisket ut, og et vindu åpnes mot et landskap der sjangre glir over i hverandre. Musikken ser tilbake i tid, inspirert av 50-60-tallet, men ser også framover.  

Musikken ligger i krysningspunktet mellom Coltrane og Dilla, og  det legges stor vekt på at musikken skal ”groove”.  Det sterke rytmiske grunnlaget får utfolde seg i kombinasjon med harmonier og melodier, og de ulike musikerne får plass som individuelle stemmer med egen unik sound. Det bidrar til å løfte hele opplevelsen, skape spenning og dynamikk.   

Medlemmene vil noen kjenne igjen fra band som Fieh, Trondheim Jazzorchestra, Ojkos og Wendra Hill. 

Vi gleder oss stort til årets prisvinnerkonsert, for anledningen i Lillehammer kirke.

Besetning

  • Joel Ring – Kontrabass 
  • Henriette Eilertsen – Fløyter 
  • Signe K. Emmeluth- Alto Saxofone 
  • Jørgen Kasbo – Gitar 
  • Ola Øverby – Trommer