Konsertinfo

20.10.2018
19:00
795,- inkl. avgift

Jan Garbarek Group

Jan Garbarek er nærmest en legende i norsk og internasjonal jazz. Han har vært et forbilde og en inspirasjonskilde for mange håpefulle saksofonister siden 60-tallet, og har på en måte blitt en egen sjanger.

Siden en ung Jan Garbarek entret scenen, har han samarbeidet med utallige fantastiske musikere fra alle verdenshjørner og fra de forskjelligste sjangre. Vi kan nevne artister som Keith Jarrett, Jan Erik Vold, Hilliard Ensemble, Shankar og Agnes Buen Garnås. I tillegg til Arild Andersen, Jon Christensen og Terje Rypdal.

Garbarek innledet i 1970 samarbeid med Manfred Eicher og plateselskapet ECM, noe som har resultert i en rekke fantastiske plateutgivelser.

Det er mange år siden Jan Garbarek sist var i Lillehammer, men 20.oktober 2018 kommer han igjen for å toppe programmet når DølaJazz skal feire 40 års jubileum.

Til Maihaugsalen kommer han med Jan Garbarek Group, som består av Rainer Brüninghaus, Yuri Daniel og Trilok Gurtu.

Jan Garbarek Group avholder svært få konserter i Norge i løpet av et år. Dølajazz føler seg derfor litt eksklusive som får være vertskap for en av hans konserter her hjemme.

Line-up
• Jan Garbarek
• Rainer Brüninghaus
• Yuri Daniel
• Trilok Gurtu

Merk! Konsert med Jan Garbarek i Maihaugsalen er IKKE innlemmet i festival- og lørdagspasset; for denne konserten må egen billett kjøpes separat.