Konsertinfo

15.10.2016
17:00
Lillehammer Kirke
480,-

Gregory Porter

Det er med stolthet vi kan presentere Gregory Porter som årets headliner av Dølajazz. Født i Sacramento, men oppvokst i Bakersfield, California, var det lite som skulle tilsi at den lovende amerikanske fotballspilleren skulle bli et av de aller hotteste jazz-navnene på 2000-tallet. Få, om noen, synger bedre enn Porter. Han debuterte med et brak da han i 2010 slapp albumet «Water». Siden har han ikke sett seg tilbake. Den subtile kraften i stemmen hans, både troverdig høyrøstet og lavmælt, gir historiefortellingen i låtene det lille ekstra som på uforklarlig vis får nakkehårene til å reise seg. Det være seg egne låter eller amerikanske perler fra en svunnen tid.

Sangerens lidenskap for jordnær og ekte musikk kommer til sin fulle rett på hans tredjeskive, Liquid Spirit. For platen, som er utgitt på legendariske Blue Note, innkasserte han i 2014 Grammy for beste jazzvokal.

Når Porter gjester Dølajazz med sitt ferske album, Take Me to the Alley, kan vi forvente jazz, ispedd både blues, soul og gospel, helt i verdenstoppen. Dette blir en konsert for historiebøkene.

Gregory Porter – vokal, Chip Crawford – Piano, Jahmal Nichols – Bass, Emanuel Harrold – Drums, Yohsuke Sato – Sax