Konsertinfo

19.10.2018
23:30
Café Stift
200,- inkl. avgift

Billy Meier

Da Eduard Albert “Billy” Meier lanserte sine romfartsteorier på 70-tallet, ante han ikke at et jazzband fra Norge skulle lage musikk i hans navn førti år senere. Fra å navngi låtene sine etter skikkelser fra Sveitserens teorier, oppstod konseptet om å skape bandets eget musikkunivers i en fiktiv verden rundt ham.

Billy Meier blander elementer fra jazz, spacerock, hiphop og psykedeliske lydlandskap, bundet sammen med en overordnet ufo-tematikk. Musikken presenterer bandets fiktive univers, romvesener som kommuniserer og ufoer som lander i et virvar av lyd. Det kan høres ut som en tung nøtt å svelge, men faktisk er dette veldig fascinerende. Det er både industrielt og organisk samtidig.

Billy Meier er kjent for sin gjennomførte musikalske og visuelle profil, og sine fargerike konserter med kostymer og rekvisitter på scenen, ikke ulikt det legendariske bandet The Residents.

Våren 2017 gav Billy Meier ut sitt debutalbum “Introducing… Billy meier” på det norske plateselskapet Just for the Records til gode kritikker i inn- og utland. Den britiske The Wire omtaler Billy Meier blant annet som astro-mytologi fra Sun Ra. Vi er ikke uenig i det. Dette blir en unik konsert under DølaJazz. La de utenomjordiske komme!

Line-up:
Henriette Eilertsen – fløyte, synthesizer

Hans P. Kjorstad – fele
Sander Eriksen Nordahl – gitar
Martin Morland – bass
Ivar Myrset Asheim – trommer, sample pad, sampler