Konsertinfo

15.10.2020
20:00
Kulturhuset Banken
UTSOLGT!
Foto: Arnfinn Johnsen

Åpningskonsert DølaJazz 2020

2020 viste seg å bli et unntaks-år, men DølaJazz er en festival som evner å tilpasse seg når det kreves. Vi ønsker å gi trofaste jazzvenner og nye bekjentskaper en minnerik festival, og vi setter som før an tonen med en skikkelig åpningsfest! Vi vil markere at DølaJazz nå er en del av Innlandet. En festival og møteplass for alle aldre, som legger vekt på både yngre krefter og nestorer, en festival som verdsetter tradisjon, mangfold og nyskaping.

Alle som jobber frivillig med å skape DølaJazz – Lillehammer jazzfestival, vet at kulturuttrykk er såvel lim som bæring og næring i et samfunn, og derfor – i enda større grad enn tidligere – er det en glede å presentere åpningskonserten for året 2020.

Morten Reppesgård/Ole Jørn Myklebust
Morten Reppesgård er pianist, arrangør, komponist og produsent. Han har arbeidet som musiker i ca 25 år, og har mange plateutgivelser, konserter og forestillinger bak seg. Han har arbeidet med blant andre, Odd Nordstoga, Sissel Kyrkjebø og Jan Eggum.

Ole Jørn Myklebust har de siste 20 årene vært en markant skikkelse i norsk musikkliv, både som musiker, produsent, komponist og bandleder. Han har flere soloutgivelser bak seg innenfor jazz- og visesjangeren, og har ledet en rekke store prosjekter i inn- og utland. Han har jobbet mye med samisk musikk, bl.a. som fast medlem av Mari Boine band siden 2006, og han har også samarbeidet tett med artister som Jonas Fjeld, Unni Wilhelmsen og Ingrid Olava, både som produsent og musiker.

Tomas Järmyr/Marita Røstad
Marita Røstad opptrådte første gang på Dølajazz i 2004, og så i 2007 med debutplata Silent Sunday, da som vokalist og låtskriver. Hun er også kjent fra bandet Hoist! Denne gangen skal dere få høre henne som fritt improviserende pianist i samspill med den svenske trommeslageren Tomas Järmyr, kjent fra blant annet Motorpsycho, The MaXx og Yodok III.

Innlandet ungdomsjazzorkester
Innlandet ungdomsjazzorkester (IJO Ung) drives i regi av Østnorsk jazzsenter og Innlandet musikkråd, og består av tjue unge musikere fra Innlandet, alle i alderen 15 til 19 år. Gjengen koker over av spilleglede, fengende rytmer og saftige grooves – så rydd scena, her blir det musikalsk nyvinning med fremtidens jazzmusikere! Nils Andreas «Nilas» Granseth og David Hveem står i spissen for ensemblet, og orkesteret spiller utelukkende musikk arrangert eller komponert for nettopp denne gjengen.

Kjell Magne Robak
Kjell Magne Robak (f. 1985) er en allsidig og uredd cellist. Han vikarierer jevnlig i Trondheim symfoniorkester og har spilt mye med TrondheimSolistene. I tillegg til å utfordre de konvensjonelle rammer for formidling av klassisk musikk, har han erfaring fra mange andre musikalske sjangre. Han har spilt med både Espen Lind og Sissel Kyrkjebø, Jean-Guihen Queyras og Martin Fröst. DølaJazz har selvsagt utfordret ham, og gleder oss til å høre hva han vil fremføre for oss.

Overraskelse
Vi får besøk av et unikum i musikksammenheng, en erfaren multi-instrumentalist, en god gammeldags historieforteller og spilloppmaker.