Konsertinfo

008.10.2022
13:00
Galleri Zink
Foto: Ronny Bank

Åpning årets festivalutstilling

Få med deg åpningen av årets festivalutstilling hos vår gode samarbeidspartner, Galleri Zink. Årets festivalkunstner er Ronny Bank, og til åpningen vil vi få et musikalsk innslag ved Håkon Kornstad.

Ronny Bank er en fargerik kunstner som arbeider med både maleri og grafikk. Han finner inspirasjonen i tegneserier fra 60, 70 og 80-tallet, samt referanser til pop art og populærkultur krydret med egne opplevelser. Bank er utdannet ved Westerdals reklameskole og Birmingham Institute of Art. Bank har deltatt på en rekke kollektivutstillinger, men har også hatt separatutstillinger på flere ulike gallerier inkl. nasjonalgalleriet i Bulgaria. Verkene hans er innkjøpt av NRK, Riksrevisjonen, Drammen Kommune og Den Norske Ambassaden i Bulgaria for å nevne noen. 

Mikke Mus er ikke bare Mikke Mus, men mer et minne, en følelse, et glimt av barndom og glemte fantasier. Ronny Bank leker med minner og opplevelser fra bardommens rike, og betegner seg selv som «en kunstnerisk DJ som leker seg med andres hitlåter». 

Musikalsk innslag:

Til utstillingsåpningen av festivalutstilling med Ronny Bank hos Galleri Zink er vi så heldige å få besøk av Håkon Kornstad. Kornstad er saksofonisten som ble operasanger, og når han holder hoff, er man som publikum tilstede med alle sanser. Vi blir omringet av en musikalitet som treffer alle nerver, og en unik sjangermiks som vil bli et minne for livet. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med; og som operasanger har han den samme evne til å gjøre hans friske eksperimentering kjent og varig.

Når han spiller solo live kombinerer han begge sjangrene, ved å skape sitt eget akkompagnement med en loopmaskin som han spiller og synger oppå. Caruso møter Coltrane. Björling møter Garbarek. Dette bør du få med deg!

‘It could have been a virtuosic circus act, but in Kornstad’s hands was a musical tour de force.’ (The Guardian ★★★★)

Håkon Kornstad – operatenor, tenor saxofon, fløyter, flutonett, loopmaskin

//

Mer informasjon finnes på Ronnybank.no eller på nettsidene til Galleri Zink.