Konsertinfo

008.10.2022
13:00
Galleri Zink
Foto: Ronny Bank

Åpning festivalutstilling

Tradisjonen tro blir det også i år festivalutstilling med vår gode samarbeidspartner, Galleri Zink. Årets festivalkunstner er Ronny Bank, og hans fargerike jazzinspirerte kunstverk vil snart prege byens gater når årets Dølajazz-plakatene kommer tilbake fra trykken. 

Ronny Bank er en fargerik kunstner som arbeider med både maleri og grafikk. Han finner inspirasjonen i tegneserier fra 60, 70 og 80-tallet, samt referanser til pop art og populærkultur krydret med egne opplevelser. Bank er utdannet ved Westerdals reklameskole og Birmingham Institute of Art. Bank har deltatt på en rekke kollektivutstillinger, men har også hatt separatutstillinger på flere ulike gallerier inkl. nasjonalgalleriet i Bulgaria. Verkene hans er innkjøpt av NRK, Riksrevisjonen, Drammen Kommune og Den Norske Ambassaden i Bulgaria for å nevne noen. 

Mikke Mus er ikke bare Mikke Mus, men mer et minne, en følelse, et glimt av barndom og glemte fantasier. Ronny Bank leker med minner og opplevelser fra bardommens rike, og betegner seg selv som «en kunstnerisk DJ som leker seg med andres hitlåter». 

Åpningen av festivalutstillingen vil også inneholde et lite musikalsk bidrag, for å sette stemningen inn mot årets festival. Vel møtt!

//

Mer informasjon finnes på Ronnybank.no eller på nettsidene til Galleri Zink.