GLAD PRISVINNER: Her får Torbjørn Kamfjord Eriksen (til høyre) en sjekk på 50.000 kroner, gitt av Eidsiva Bredbånd ved Bjørn Tore Paulen. Foto: Jørgen Skaug.

 

Årets talentprisvinner begynte å spille på «sitt» instrument da han var 12 år, og siden den gang har han spilt, øvd, lyttet og lært. Han har vært elev ved kulturskolen i Lillehammer, etterhvert gikk turen til en annen mjøsby og musikklinja ved Gjøvik videregående skole. Her etablerte han raskt, sammen med andre medelever, bandet Bakka Street-Boyz. Dette syvmannsbandet skrev og spilte musikk som ble lagt merke til. Med et moderne og lekent image, rakk det unge jazz-pop bandet å spille på Fredvika-festivalen på Gjøvik, på Dølajazz to år på rad, i tillegg til en rekke konserter rundt om i Innlandet. Før videregående skole var fullført hadde de rukket å gi ut sitt debutalbum «Svømmer i skyer», spilt inn og produsert hos studioet Klokkereint i Gjøvik i juni 2019.

 

I løpet av et koronaamputert år på jazzlinja på Sund folkehøgskole, var årets talentprisvinner med på å skape forestillingen «Sundship», hvor de unge musikerne lot seg inspirere av blant annet frijazz, jazz-rock, psykedelia og 60-tallets space-age, og turnerte Norge med forestillingen.
En forstilling med verdens ende som et dramatisk utgangspunkt. Kort fortalt en science-fiction aktig forestilling med romskipet «Sundship» og 19 musikere i hovedrollen. Sammen med gjøvikjenta Leah Engevold på keys og vokal, hadde årets talentprisvinner en sentral rolle.

Nå studerer han ved universitet i Agder, hvor han tar en bachelor i utøvende rytmisk musikk, og vi er meget spent på hva mer vi vil få høre og oppleve av fremtidige musikkprosjekter. Årets talentpris går til trommeslager Torbjørn Kamfjord Eriksen fra Lillehammer. Han får 50.000 kroner, gitt av Eidsiva Bredbånd.