– “Banebrytende skjønnhet. Håkon Kornstads unike blanding av saksofonjazz og operasang er en helt egen sjanger. Hudløst, imponerende og himmelsk vakkert på en aldeles upolert måte som er ganske sjelden i klassiskverden. (…) En gyllen anledning for å nysgjerrige lyttere til å utfordre egne forestillinger om hva jazz og klassisk sang egentlig er.
Maren Ørstadvik, Aftenposten

 

Det er ikke mange her i verden som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og om mulig enda færre som kan slippe unna med det. Men Håkon Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger er han en lyrisk tenor som veksler mellom italiensk operabravur og vakker, nordisk tilbakeholdenhet.

 

I Håkon Kornstad Trio kommer han sammen med bunnsolide Mats Eilertsen og avantgarde- spellemann Frode Haltli. En jazztrio med trekkspill, saksofon og bass, som fortsetter der Kornstads kritikerroste “Tenor Battle”-album fra 2015 slapp. I November 2018 kom oppfølgeren “Im Treibhaus”, (“I drivhuset”) og Kornstads unike operajazz-prosjekt har så absolutt modnet:
– “En musikalsk verdenssensasjon” – Dagens Næringsliv
– “Gripende vakkert” – Dagsavisen

 

Finn ut mer om Håkon Kornstad Trio

Billetter i salg på www.gdbillett.no

Foto: Helen Wesnes