DølaJazz har fått i oppdrag av Lillehammer Kommune å arrangere konserter for ungdomsskoletrinnet på skolene i kommunen. Dette er en del av den Kulturelle skolesekken, og DølaJazz er veldig glade for å få invitere ungdommene til gode konsertopplevelser. I år er det JUNO som har servert bra musikk til de unge!

 

JUNO er et ungt band med utspring fra den velrennomerte jazzlinja i Trondheim. De har allerede rukket å etablere seg som et solid live-band innenfor den norske musikkscenen, der dansbare poprefreng møter riffbaserte grooves og kompleks rytmikk. Her kombineres melodiøse partier og eksperimentelt tonespråk med rap og fengslende improvisasjon. Den uvanlige besetningen med to vokalister, tenorsaksofon, kontrabass og trommer gir musikken et gjenkjennbart og karakteristisk preg. 

Til tross for sin korte levetid har bandet allerede rukket å spille på steder som Edinburgh Jazz & Blues Festival, Chris Beetles Gallery i London, Vinterjazz i Århus, Arctic Arts Festival i Harstad, Feminalen og Kongsberg Jazzfestival mm., og høsten 2017 var de også plukket ut til å være med på Oslo Jazzfestivals «Nordic Showcase».

 

I dag har de holdt tre konserter for lillehammers ungdomsskolekonserter i Festsalen i Kulturhuset Banken. Bassisten var dessverre rammet av influensa, men de hadde en god vikar i Alf Svendsen Høines! Strålende konserter ble fremført, og publikummet virket veldig fornøyde! 

• Thea Ellingsen Grant, vokal


• Malin Dahl Ødegård, vokal


• Mona Krogstad, tenorsaksofon


• Georgia Wartel Collins, kontrabass

• 
Ingvald Andre Vassbø, trommer

 

Bilde: Øystein Nordås