Carsten Dahl er et sant unikum på klaveret, og en dansk pianist i absolutt verdensklasse. Men han er mer enn «bare» det – nemlig en kunstner, som modig tar tak i eksistensielle, dype spørsmål gjennom sin musikk. Det være seg himmelsk skjønnhet, eller sjelens angst. Dette skjer i et tonespråk med dypt rotfeste i jazztradisjonen, men som både kan by på utbrudd av fri improvisasjon, eller inspirasjon fra andre sjangre. I Danmark skal det godt gjøres å ikke ha hørt om Dahl, dersom en er litt interessert i jazz.

Med sin trio CARSTEN DAHL TRINITY, har han samlet gamle venner, to dyktige musikere, som både utfyller han, spiller i mot og smelter sammen, slik det ofte gjør av spennende, nordisk kvalitetsjazz.

 

Finn ut mer om Carsten Dahl Trinity

Billetter i salg på www.gdbillett.no

 

Foto: Henrik Bjørslev Andersen