‘Talent’ er betegnelsen på medfødte begavelser, og kan defineres som individets potensial til å nå lengst mulig innen en aktivitet ut i fra individets forutsetninger på kort og lang sikt. Phew!

 

Årets talentprisvinner er i så måte ikke noe dårligere stilt enn kveldens musikere på scenen. Han startet på mange måter sin musikalske reise på Lillehammer videregående skole, hvor han tok fordypning i musikk. Thor Kvande var den gang pianolærer og stor inspirasjonskilde for ham. Deretter gikk turen til Trøndelag og Trøndertun Folkehøgskole, hvor han gikk enda dypere inn i jazzens finurlige verden. Tydeligvis setter smaken av jazz seg godt i ganen, for årets talentprisvinner fortsatte ferden til Universitetet i Agder, hvor en bachelor i Utøvende rytmisk piano ble tatt. En skulle tro en bachelor i musikk er nok, men dette er altså ikke tilfellet for årets talent. En utøvende bachelor fra Musikkhøgskolen ventet deretter for kveldens vinner. 

 

For to år siden spilte han med sin trio på Parkcafe`n under DølaJazz. Trioen slapp debutskiva si i 2017. Albumet har høstet lovord fra de som forstår seg på musikk. Det er ikke små ord Dagbladets musikkanmelder, Fredrik Wandrup, bruker når han omtaler plata: “Audun Trio består av Audun Barstein Johnsen på piano, Håkon Norby Bjørgo på bass og Magnus Sefaniassen Eide på trommer. Plata «Rondane» innledes med den lounge-sjarmerende «Joy» og etterfølges av pianoner så lette og lyse at de kunne vært snøfnugg som stiger mot himmelen i stedet for å falle. Umerkelig øker intensiteten, uten at flyten og den melodiøse driven som smyger seg ut av tonene fortaper seg. Midt oppi det hele reiser låta «Rondane» seg mot horisonten, som en ruvende, musikalsk bauta.”

 

Vi på Lillehammer, som stort sett er litt over snittet interessert i sport, vet at talent kan gå i arv. Ingebrigtsen-brødrene har tatt Norge og verden forøvrig med storm. Slik er det også i musikkens verden. For årets talentprisvinner er ikke den første i familien til å hente hjem prisen. Så nå kan ikke storebror Jonas stå alene i familien med beviset på sitt musikalske talent.

 

 

I tillegg til utgivelse av egen trio, har altså lillebroen til Jonas også bidratt på mange andre utgivelser, som blant annet «DUO:I», som også har spilt på DølaJazz, «Fervent mind» og «Marcu Løvdal – band». 

 

Nå skjønner nok de aller fleste hvem årets talentprisvinner er, som foruten å spille med egne prosjekter og en jobb som frilansmusikker, også tar på seg arbeidet med å få frem nye talenter via sin jobb som pianolærer på Gjøvik videregående skole. 

 

Lillehammer har flust av talenter innen jazz-sjangeren. Likevel har vi plass til så mange flere. I kveld får den gjeve klubben et nytt medlem.

 

Årets talentpris går til (trommevirvel) Audun Barsten Johnsen!