Kunne du tenke deg et unikt DølaJazz-glass?

 

Ellen Larsson ved hett glass lager ølglass i festivalens farger med jazz som tema.

 

“Jag utgick från den modell ni från styret gillade och vi var ju enig om färgvalet. Jag ville göra ett glas som skilde sig lite från de prov jag hade visat och gjorde det därför lite högre, så att den även rymde lite mer.

 

Jag arbetar en hel del med koppartråd i mina egna pjäser så det kom rätt natur att testa göra något sådan till ert glas. Koppartråden är mjuk, lätt att forma och den leder värme. Då fungerar den i symbios med glaset. Använder man en annan metall så kan det bildas spricker när glaset kyls ner.

 

Man blåser kupan i 2 lager. en start som man fäster koppartråds saxofonen på och sedan ett litet lager med glas över det. Koppartråden är ju inte helt insmält med glaset så när man tar upp ett lager med glas till så gör groparna och jämnheterna i trådet och glaset att det stängs in luft bubblor. Bubblorna dyker upp slumpmässigt men det skapar även en slags rörelse runt tråden. De klara glaset förstärker den röda färgen i koppartråden.

 

Jag tyckte detta uttryck passade väldigt fint till ett Jazzglass då blubblorna är lite som musik som dansar i glaset :)”


DølaJazz-glassene kan kjøpes på Fabrikken under festivalen, eller du kan forhåndsbestille dem hos hett glass!