Lørdag 20. oktober legges det opp til «groovy feiring» i hele Kulturhuset Banken. «Green Pepper» (se egen omtale) starter festen i Festsalen kl. 22.00. Ved midnatt overlater de stafettpinnen til noen gamle kjenninger; Chipahua. Er det noen som kan skape fest så er det dem. Forrige gang de gjestet DølaJazz var det en voldsom «dancehall» stemning i Festsalen, som hensatt oss til helt andre steder enn en høstkveld på Lillehammer… og det var ikke en billett å oppdrive. Med andre ord; kjenn deres besøkelsestid.

 

Kvelden avsluttes med en forrykende Jam på Café Stift til uti de sene nattetimer.

 

3 sterke og festlige opplevelser i ett der altså!

 

Chipahua
Soulkollektiv-legendene som skapte stormene jubel sist de gjeste DølaJazz er tilbake!
Når norsk musikkliv skal oppsummeres, kommer en ikke utenom Chipahua. Gruppa som har sitt utspring fra miljøet rundt Chateau Neuf på slutten av 1970-tallet, ble den gang startet opp som et «party-band». Kvaliteten på det de gjorde, førte imidlertid til at gruppa fort etablerte seg som husorkesteret på legendarisk Club 7 i Oslo.

 

Green Peppers
Med Hawaii-skjorter, maracas og elegant arrangert jazz, samba og easy listening gir Green Peppers deg den perfekte feststemning.
Green Peppers går for å være Skandinavias ledende tributeband til Herb Alpert & Tijuana Brass. Herb Alpert, som er så stor at dersom du googler han, vil du naturlig nok få en flau bismak. For han er ingen hvem som helst. Trompetisten var en av 1960-tallets største stjerner. Han har hatt fem nummer en-hits, har hatt hele 28 album på Billboard charts, vunnet åtte Grammy Awards, og solgt fjorten album til platina og femten album til gull. I 1996, hadde han solgt 72 millioner album verden over. Dette er med andre ord musikk for folk flest, men også for jazzentusiasten spesielt.

 

Under ledelse av trompetist og kåsør Torstein Ellingsen spiller Green Peppers elegant arrangert jazz, samba og easy listening fra 1960-tallet, men legger også gjerne inn noen små nostalgiske sidesprang til Burt Bacharach, Antonio Carlos Jobim og Sergio Mendes. Hawaii-skjorte eller ei, dette er festmusikk som får hoftene til å svinge. Det blir fest i festsalen.

 

Finn ut mer om festaften i Banken 

Billetter i salg på www.gdbillett.no