Konsertinfo

19.10.2018
23:55
Lillehammer Kirke
325,- inkl. avgift

Kristin Asbjørnsen

Lillehammer Kirke har med hell blitt brukt som konsertarena under DølaJazz, men de to siste årene har det bare ikke passet seg slik. Men minnene etter både Lizz Wright og Steinar Raknes, som hadde med seg Unni Wilhelmsen, sitter fortsatt godt i. Derfor er det gledelig at vi i år kan tilby Kristin Asbjørnsen i kirken – og som ikke det er nok, blir dette en midnattskonsert!

Asbjørnsen er ingen hvem som helst. Noen vil kanskje nikke anerkjennende når en hører navnet Dadafon, bandet hun spilte i på starten av 2000-tallet. Likevel vil nok trolig de aller fleste kjenne henne igjen for sin solokarriere. Da hun i 2006 ga ut plata «Wayfaring Stranger – a spiritual songbook» ble artisten som allemannseie å regne, og det i en forholdsvis utradisjonell norsk sjanger.

For Asbjørnsen arvet nemlig allerede i 1990 to bæreposer med noter, deriblant over 100 spirituals, av den afroamerikanske sangeren Ruth Reese (1921-90). Kristins tolkninger av dette materialet resulterte i overnevnte plate og ble videreført med “I’ll meet you in the morning” i 2013.

Spellemannsprisvinneren har også laget soundtracket til Bent Hamer-filmen Factotum, etter den amerikanske forfatteren Charles Bukowskis bok under samme navn.

Her snakker vi en vokalist med en formidlingsevne de færreste i Norge innehar. Og det er nok trolig derfor Asbjørnsen også gjør det godt i land som Frankrike, Tyskland og Spania for å nevne noen. Skikkelig internasjonalt kaliber.

Asbjørnsen slapp sin nye plate «Traces Of You» 8. mars. Skiva har en stillferdig intensitet, båret frem av det helt spesielle nærværet i Kristins sang. Aftenpostens anmelder skriver at Kristin Asbjørnsen kanskje aldri har vært bedre, mens Dagsavisen skriver «Kristin Asbjørnsen kommer tilbake med et album der stemmer, sanger og strenge-instrumenter går opp i en perfekt helhet».

Med den fine klangen i Lillehammer Kirke, tror vi dette blir en perfekt match når sangfuglen gjester DølaJazz og årets 40-årsfeiring.

Line-up
• Kristin Asbjørnsen (vokal)

• Olav Torget (gitarer/vokal)
• Suntou Susso (kora/vokal)
• Rune Arnesen (trommer)