Til festivalutstillingen 2017 på Galleri Zink, stiller Randi Liliequist ut flere monumentale trykk på silke, utført i den grafiske teknikken monotypi-trykk (engangs-trykk).

 

Under trykkeprosessen maler hun på trykke­plater, tegner så direkte ned i malingen med ulike redskap og trykker dette over på tekstil. Hun bygger opp arbeidene sine med rytmiske tegn, farger og strukturer i en strøm av uidentifiserte koder og linjer.

 

Ofte jobber hun ut fra basale tegn, forstått som nedtegnede bevegelser som har røtter i kroppens grunnrytme, puls, temperament, musikalitet. I musikken hører hun bevegelsen. Tegnene synliggjør musikken. Med kroppen beveger hun dette fram til hendene og videre ut på sine tekstiler. I nysgjerrighet mot noe hun ikke vet, lar hun arbeidene sine komme til syne. Alt utført med en sanselig og fabulerende innlevelse som skaper en mangetydig helhet av lys, energi, farger og bevegelse.

 

Randi Liliequist er født i Asker, men bor nå i Lillehammer. Hun er billedkunstner/kunsthåndverker med tilsvarende master fra Kunsthøgskolen i Oslo og jobber hovedsakelig med tegning og tekstiltrykk. I tillegg til sin egen kunstproduksjon, arbeider hun både med offentlig utsmykking,kunstformidling, kostymer, kurs, workshop, drift og lederoppgaver knyttet til kunstutstillinger m.m.

 

Utstillingen åpner lørdag den 14. oktober kl. 13:00 på Galleri Zink.