Dølajazz sin egen festaften; Supernatta varter i år opp med tre artister med ganske forskjellig uttrykk, men alle tre har til felles at de byr opp til fest; hele natta!

Prima Vista Social Club

Prima Vista Social Club er et nytt band som på kort tid er blitt en “snakkis” blant arrangører og musikere og har gjort seg bemerket som et heidundrende partyband! Gruppen spilte for fullt hus under Oslo Jazzfestival 2015, og holder sin allerede sagnomsuste julekonsert med diverse gjester på Buckleys hvert år. Bandet består av Oslos kanskje sprekeste blåserrekke, pluss et drevent komp, frontet av entertainer Svein Erik Martinsen. Prima Vista spiller publikumsvennlig swing, blues, salsa og jump ‘n jive, inspirert av den hardtsvingende musikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima, Louie Jordan, Ray Charles og Brian Setzer som forbilder. Elegant antrukket, men med energi, show og fanfarer.

Besetning:
Svein Erik Martinsen – gitar, vokal
Jens Fossum – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer
Erik Eilertsen – trompet
Håvard Fossum – tenorsax
Kristoffer Kompen – trombone

ROHEY

De svingene rytmene etter Supernatta i fjor, hvor det var omtrent umulig å ikke danse til rytmene, sitter fortsatt i. Men innen kalenderen viser DølaJazz, er nok behovet for gode, svingende groove der igjen.

Bandet ROHEY, med sine dype soulrøtter og et retrofuturistisk sound, skal i år løsne opp de stive høsthoftene under Supernatta. Dette er tidløst, sjangergrenser mellom neo-soul, jazz og R&B viskes ut. Musikken har en old school vibe, men samtidig forankret i det 21. århundre med fete synthesizers, pulserende groov og smakfulle detaljer.

Bandet har nettopp avsluttet en lang turné som supportband for Jarle Bernhoft, så samspillet er bedre enn noen sinne. Allerede før deres første utgivelse har bandet rukket å få rosende omtale blant annet i det anerkjente tidsskriftet Jazzwise. Vi gleder oss til å slippe løs foten.

Rohey Taalah – vokal
Ivan Blomqvist – keys
Kristian B. Jacobsen – bass
Henrik Lødøen – trommer

PER MATHISEN & JAN G. HOFF featuring HORACIO “El Negro” HERNANDEZ.

For de av dere som følger med litt på hva som skjer i jazzverden, vet dere hvem Per Mathisen er. Eller «Bass Viking» som han også kalles. Per er bass tvers igjennom. Ingen spiller mer teknisk, kjappere og med mer driv enn Per, og det uten at det føles unaturlig, for tonene har en mening.

Jan Gunnar Hoff er heller ikke som en smågutt å regne. Den Grammy-nominert komponisten og bandlederen regnes som Norges svar på Keith Jarret på piano.

Så hvordan kan en toppe dette med en stjerne bak trommene? Jo, da reiser vi til Cuba. Horacio Hernandez, Cubas aller største internasjonale trommestjerne er selvsagt med.

Ifølge trioen er dette høyoktan elektrisk powerjazz, men også akustisk up-tempo jazz. Det kan være lurt å trimme kjevepartiet før denne konserten, for er blir det hakeslepp fra første tone. Vi gleder oss til å bli med på en eksplosiv ferd, og det bør du også se fram til. Fem kjevebøy daglig fram til festivalstart og du er klar!

Lineup:

Per Mathisen – bass, kontrabass
Jan Gunnar Hoff – Piano, keyboards
Horacio Hernandez – trommer