DølaJazz 2016 ble er særdeles god festival. Fra Rolv Olav Eide åpnet festivalen, til Pust harmoniserte oss ut, var det gjennomgående god stemning. Nevnte Eide sa han ønsket å sette standarden for årets festival, noe han for øvrig greide på en elegant måte. Det ble snakket om at det ikke på 20 år har vært en bedre åpningskonsert. Og når lista legges så høyt, skulle ikke resten av helga være noe dårligere.

 

Fra bred appell som Gregory Porter, som trolig har lagt seg godt i minnet til drøyt 700, til eksklusive rytmer fra Freedoms Trio. Nytt bekjentskap med supergruppa Moose Patrol, heftige, tunge riff fra Hedvig Mollestad Trio. Eller som sild i tønne da Baba Soul & the Professors of Funk spilte på Cafè Stift seint lørdag kveld. Festivalen hadde et helhetlig og bredt program. Jazzinkubator var nok en gang en suksess. Barnekonsertene med tusser og troll slo godt an hos de aller minste, og «BassPer» Mathisen spilte trolig fortere bass enn noen tidligere har gjort under DølaJazz.

Det er deilig å se at hele sentrum gjøres om til en jazzfestival, Lillehammer er perfekt i så måte, det føles fryktelig intimt, men på en positiv måte. Stemningen var god fra torsdag til endt søndag. Vi ønsker å takke alle som deltok på festivalen, musikere, publikum og ikke minst de frivillige som får festivalen til å gå rundt.

 

Allerede har programkomiteen begynt å tenke på neste år. For DølaJazz er en festival som ser framover. I 2018 fyller DølaJazz 40 år. Det er en god alder for en musikkfestival. Likevel føler vi det var en vital 38-åring som skinte i helgen. Vi sees til neste år!

 

 “Music is an addiction.”

– Miles Davis

 

 

Foto: Øystein Nordås