Barn og unge er et viktig satsningsområde for DølaJazz, og siden 2003 har DølaJazz arrangert JazzIncubator; et prosjekt for unge musikere, drevet av studenter ved kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Lillehammer. Musikere fra hele Europa søker om å delta på JazzIncubator. Studentene, i samarbeid med DølaJazz, plukker ni band som spiller i festivalteltet under festivalen.

 

Prosjektet viser at DølaJazz er en viktig talentutviklingsarena, og bidrar til å sikre rekruttering av unge musikere inn i jazzen. I tillegg er JazzIncubator en viktig arena for nettverksbygging, der unge musikere stifter bekjentskap med hverandre og etablerte musikere i festivalens hovedprogram.

 

Flere av bandene som spiller under JazzIncubator, ser vi igjen senere i DølaJazz og andre festivalers hovedprogram. Konsertene filmes av studenter ved flerkameraproduksjon ved Høgskolen i Lillehammer.

 

Fullstendig program til årets JazzIncubator finns her, dette bør du ikke gå glipp av!