– Hans Mathisen imponerer nok en gang med sitt utsøkte Metheny-inspirerte spill, der alt fra tonedannelse til frasering er så uangripelig på plass. Dette skriver Terje Mosnes for Jazz i Norge når han oppsummerer Mathisens siste skive, The Island, og kårer den til ett av 2014s beste norske jazzalbum.

 

Og med stjernlaget han har med seg, er det ingen grunn til å tro det blir dårligere under Dølajazz. Jason Rebello på Piano har tidligere samarbeidet med blant andre Wayne Shorter, Peter Gabriel og Sting, bare for å nevne noen. Gled deg til utsøkte originalmelodier (Mathisen), utsøkt samspill og utsøkte soli, og et melodibasert, stilsikkert og uopphørlig swingende sveip innom vakre, men klisjéfrie ballader og klubb-muskuløs, 60-tallsfundert uptempojazz.

 

Hans Mathisen – gitar, Petter Wettre – saksofon, Jason Rebello – piano, Per Mathisen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer

 

Les mer om kveldens konsert og kjøp billetter her.